fbpx
Autor: delektujemy
Ciasto z galaretką i truskawkami - wideo
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 14
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Jajka ubij z cukrem na jasny gęsty krem. Dodaj w 2 partiach mąkę i delikatnie wymieszaj. Masę biszkoptową przełóż do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 170 stopni bez termoobiegu i piecz ok. 25-30 minut.  
 
KROK 2: Porzeczkową galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź. 
 
KROK 3: Galaretki mleczne malinowe rozpuść w 750 ml gorącego mleka. Postąp tak samo z pozostałymi smakami. Galaretki wystudź i wstaw morelową na chwilę do lodówki. Tężejącą morelową galaretkę wylej na biszkopt zabezpieczony folią rantową i rantem cukierniczym. Wstaw całość do lodówki. 
 
KROK 4: Kolejną mleczną galaretkę włóż na chwile do lodówki, a kiedy zacznie tężec, to wylej ją do tortownicy i wstaw ponownie do stężenia. 
 
KROK 5: Truskawki umyj, usuń szypułki i ułóż połówki na stężałą galaretkę. Zalej ostatnią mleczną galaretką - włóż ciasto do lodówki. Na końcu zalej całość tężejącą galaretką porzeczkową i schłodź ciasto przez kilka godzin. 
Ciasto z galaretką i truskawkami - wideo - Delektujemy.pl

Ciasto z galaretką i truskawkami - wideo

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+