fbpx
Owsianka czekoladowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Owsianka czekoladowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 20

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka (możesz użyć mleka roślinnego, takiego jak migdałowe, sojowe, kokosowe)
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego (do smaku)
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Delecta
  • banan
  • orzechy

Przygotowanie

KROK 1: W rondelku lub garnku połącz płatki owsiane i mleko. Dodaj ekstrakt z wanilii i kakao. Dobrze wymieszaj składniki.

KROK 2: Podgrzewaj mieszankę na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż owsianka zacznie gęstnieć. To zajmie zazwyczaj około 5-7 minut. Jeśli chcesz dodać słodzidło, teraz jest odpowiedni moment na dodanie miodu lub syropu klonowego. Wymieszaj dokładnie.

KROK 3: Gdy owsianka osiągnie pożądaną konsystencję, przełóż ją do miseczki. Możesz teraz udekorować owsiankę dodatkami, takimi jak posiekane orzechy, banan, lub czekoladowe wiórki. Gotowe!

Owsianka czekoladowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+