Omlet z bananem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W misce rozgnieć dojrzały banan na gładką masę. Dodaj do niego jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 2: Dodaj mąkę i proszek do pieczenia do masy bananowej. Wymieszaj wszystko razem, ale staraj się nie mieszać zbyt długo, aby ciasto nie było zbyt gęste.

KROK 3: Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj odrobinę masła. Gdy masło się rozpuści i patelnia będzie odpowiednio gorąca, wlej porcję ciasta na patelnię.

KROK 4: Smaż omlet około 2-3 minut z jednej strony, aż powierzchnia zacznie się delikatnie bulgotać, a brzegi zaczną się rumienić. Następnie ostrożnie przewróć omlet na drugą stronę i smaż kolejne 2-3 minuty.

KROK 5: Przełóż gotowy omlet na talerz i podawaj na ciepło. Możesz go posypać dodatkowo cukrem pudrem lub polewą czekoladową, dodać świeżego banana i inne owoce. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy