Muffinki czekoladowe - zajączki - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 250 ml śmietany 36 %
  • 200 ml mascarpone
  • 3 łyżki stołowe cukru pudru

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Foremkę na babeczki wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 180°C. 

KROK 2: Do dużej miski wbij jajka, dodaj mleko oraz olej i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj zawartość torebki z ciastem Delecta i ponownie wymieszaj.  

KROK 3: Ciasto rozłóż do foremek (ok. 2 łyżek ciasta na papilotkę). Opcjonalnie posyp kroplami czekolady z zestawu na babeczki. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz muffinki przez 17−18 min. 

KROK 4: Dobrze schłodzoną śmietankę zmiksuj z cukrem. Gdy masa zacznie gęstnięć, dodaj schłodzone mascarpone i miksuj przez kolejne 2 minuty, aż powstanie sztywny krem. Masę wyłóż na schłodzone muffinki. 

KROK 5: Pianki marshmallow poprzecinaj po skosie. „Uszy” udekoruj od strony przecięcia, które jest wilgotne, cukrowymi kuleczkami. Umieść „uszka” na muffinach. Noski przygotuj z serduszek cukrowych, wąsy z posypki a oczka namaluj pisakiem lukrowym.  

 

Muffinki czekoladowe - zajączki - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy