Muffinki czekoladowe z mini piegami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 11
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Ciasto:Polewa:

Przygotowanie

Muffiny każdy lubi, szczególnie czekoladowe z kolorowymi piegami. Sprawdźcie inspirację według receptury @kuchnia_bulki

  1. Potrzebujemy dwie miski. W pierwszej misce wszystkie składniki suche mieszamy ze sobą.
  2. W drugiej misce Wszystkie składniki mokre mieszamy ze sobą.
  3. Mokre składniki wlewamy do suchych i przy pomocy rózgi mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej masy.
  4. Dodajemy roztopione masło oraz posiekaną gorzką czekoladę i znów mieszamy do połączenia się składników.
  5. Szykujemy silikonowe lub papierowe foremki. Każdą foremkę wypełniamy masą do 3/4 wysokości, ponieważ podczas pieczenia muffinki nam urosną i mogą wypłynąć.
  6. Muffinki pieczemy 25 minut w temp. 180 stopni C. Wyciągamy z piekarnika i studzimy.
  7. Polewa czekoladowa: Do miski wlewamy gorącą wodę (ok. 65 stopni C) i wrzucamy opakowanie polewy z mlecznej czekolady. Czekamy 5 minut, aż polewa się rozpłynie.
  8. Muffinki polewamy czekoladową polewą i dekorujemy kolorowymi mini piegami. Smacznego!

Muffiny są obłędnie pyszne, kto pierwszy ten lepszy :)

przepis powstał przy współpracy z @kuchnia_bulki

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy