Składniki
- 1 opakowanie bezy Delecta
- 300 g zimnej kremówki
- 50 g zimnego serka mascarpone
- 4 łyżki cukru pudru
- Owoce sezonowe
Przygotowanie
Pavlova to jeden z najbardziej wytwornych deserów jakie znamy. Jeśli marzy Wam się taki wyszukany smakołyk z owocami na szybką przekąskę, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę.
- Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni C (bez termoobiegu).
- Bezę przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy 8 mini-blatów w kształcie okręgu na papier do pieczenia.
- Pieczemy około 35-40 minut.
- Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, na koniec ubijania dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników.
- Masę układamy na bezach, a na wierzchu układamy owoce i liście mięty.
- Ozdabiamy pikiem.
Wytwornie, smacznie i szybko.