Składniki
- 1 opakowanie ciasta drożdżowego Delecta
- 3 jajka
- 300 ml mleka
- 100 g margaryny
- cukier puder do dekoracji
KROK 1
Wyrabiamy ciasto drożdżowe Delecta. W razie potrzeby dosypujemy mąkę do konsystencji.
KROK 2
Formujemy ciasto w małe kulki.
KROK 3
Za pomocą patyczka, wykałaczki i nożyczek tworzymy kształt króliczka.
KROK 4
Wycinamy z pozostałości uszy i ogon…
KROK 5
… i doklejamy do uformowanej masy!
KROK 6
Bułki drożdżowe o kształcie króliczków gotowe? Czas podkręcić temperaturę!
Bułki wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy je w temperaturze 170−180ºC około 40–50 minut.
KROK 7
Gotowe bułeczki posypujemy cukrem pudrem. Mniam!