Składniki
Ciasto kruche:
- 250 g mąki
- 125g masła
- 2 opakowania cukru kokosowego
- 1 jajko
Krem:
- 1 serek mascarpone
- 155 ml mleka
- 20 ml soku malinowego
Dekoracje:
- świeże owoce
KROK 1
Zagniatamy 250g mąki, 125g masła, 2 opakowania cukru kokosowego i jedno jajo na kruche ciasto do uzyskania gładkiej masy.
KROK 2
Wykładamy blachę ciastem.
KROK 3
Pieczemy około 40 minut w 180 stopni C (bez termoobiegu).
KROK 4
Miksujemy na najwyższych obrotach 155ml zimnego mleka, 250ml serka mascarpone, mix do mascarpone i 20ml soku malinowego.
KROK 5
Przekładamy krem do rękawa cukierniczego.
KROK 6
Dekorujemy tartę kremem i owocami, np. truskawkami.
KROK 7
Cieszymy się kremowo-owocowym smakiem tarty!