Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

Składniki

Ciasto kruche:

  • 250 g mąki
  • 125g masła
  • 2 opakowania cukru kokosowego
  • 1 jajko

Krem:

  • 1 serek mascarpone
  • 155 ml mleka
  • 20 ml soku malinowego

Dekoracje:

  • świeże owoce
Przygotowanie Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

KROK 1

Zagniatamy 250g mąki, 125g masła, 2 opakowania cukru kokosowego i jedno jajo na kruche ciasto do uzyskania gładkiej masy.

Przygotowanie Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

KROK 2

Wykładamy blachę ciastem.

Przygotowanie Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

KROK 3

Pieczemy około 40 minut w 180 stopni C (bez termoobiegu).

Przygotowanie Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

KROK 4

Miksujemy na najwyższych obrotach 155ml zimnego mleka, 250ml serka mascarpone, mix do mascarpone i 20ml soku malinowego.

Przygotowanie Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

KROK 5

Przekładamy krem do rękawa cukierniczego.

Przygotowanie Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

KROK 6

Dekorujemy tartę kremem i owocami, np. truskawkami.

Przygotowanie Krok po kroku: Tarta kokosowa z kremem malinowym - Delektujemy.pl

KROK 7

Cieszymy się kremowo-owocowym smakiem tarty!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy