Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

Składniki

  • 150 g miękkiego masła
  • 3 kopiaste łyżki cukru pudru
  • 120g mąki pszennej
  • 50g mąki ziemniaczanej
  • 2 szczypty proszku do pieczenia Delecta
  • 1 opakowanie polewy smak mlecznej czekolady Delecta
  • Fajne Pisaki Delecta
Przygotowanie Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

KROK 1

Przesiewamy mąki i sól.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

KROK 2

150 g miękkiego masła ucieramy z 3 kopiastymi łyżkami cukru pudru na puszysty krem. Miksując, stopniowo wsypujemy 120g mąki pszennej, 50g mąki ziemniaczanej i 2 szczypty proszku do pieczenia.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

KROK 3

Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką około 1 cm. Wyciskamy ciastka (około 7 cm) na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy 12-15 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu), do lekkiego przyrumienienia.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

KROK 4

Wyjmujemy blachę z ciastkami i pozostawiamy na 5 minut.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

KROK 5

Przygotowujemy polewę Delecta i zdobimy ciastka.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

KROK 6

Dekorujemy ciasteczka Fajnymi Pisakami XXL w kolorowe wzorki.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche patyczki perskie - Delektujemy.pl

KROK 7

Gotowe ciasteczka przekładamy do miseczki. Smacznego!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy