Krok po kroku: lemoniada z wąsami - Delektujemy.pl

Składniki

  • 2 cytryny
  • 2 limonki
  • 30 g cukru trzcinowego
  • kilka liści świeżej mięta
  • litr wody
  • kilka kostek lodu
Przygotowanie Krok po kroku: lemoniada z wąsami - Delektujemy.pl

KROK 1

Do przygotowania lemoniady z wąsami potrzebujemy: 2 cytryny, 2 limonki, 30 g cukru trzcinowego, kilka liści świeżej mięta, litr wody, kilka kostek lodu, nożyk, deskę do krojenia, szablony wąsów, patyczki do szaszłyków, taśmę klejącą, karafkę.

Przygotowanie Krok po kroku: lemoniada z wąsami - Delektujemy.pl

KROK 2

Cytrusy przecinamy na połówki i wyciskamy sok do karafki.

Przygotowanie Krok po kroku: lemoniada z wąsami - Delektujemy.pl

KROK 3

Dodajemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia (można dodać trochę gorącej wody, aby cukier łatwiej się rozpuścił). Dodajemy pozostałą wodę i miętę.

Przygotowanie Krok po kroku: lemoniada z wąsami - Delektujemy.pl

KROK 4

Wycinamy z szablonu wybrane kształty.

Przygotowanie Krok po kroku: lemoniada z wąsami - Delektujemy.pl

KROK 5

Przyklejamy wąsy taśmą klejącą do patyczków.

Przygotowanie Krok po kroku: lemoniada z wąsami - Delektujemy.pl

KROK 6

Do szklanek wkładamy kilka kostek lodu i zalewamy lemoniadą. Na koniec ozdabiamy wąsami i słomkami. Smacznego!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy