Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
3
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta
- 750 ml mleka
- 30 g cukru
- 2 pomarańcze
- 5 łyżek mąki kokosowej lub wiórków kokosowych Bakalland
- 25 g cukru
- 8 herbatników
- garść pistacji Bakalland
Przygotowanie
Coraz częściej szukamy zdrowych przekąsek, a jednocześnie tęsknimy za naturalną słodkością. Ten deser to złoty środek!
- Kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczków.
- Przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (ewentualnie wiórkami). Nakładamy na pokruszone herbatniki.
- Filetujemy pomarańcze. Dusimy je około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Nie mieszamy!
- Pomarańcze blendujemy, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń.
- Posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.
- Do słoiczków wbijamy piki. Smacznego!
Oto jak klasyka i nowoczesność spotykają się w jednym słoiczku! I sprawiają dużo słodko… radości!