Gofry z bitą śmietana i orzechami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Gofry:

Masa śmietanowa:

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Ciasto na gofry przygotuj według przepisu na opakowaniu: zawartość torebki, jajka, mleko i olej umieść w głębokiej misce i zmiksuj na jednolitą masę. Upiecz gofry (masa starcza na ok. 12 szt) i wystudź.  

KROK 2: Przygotuj masę: mleko podgrzej, tak, aby było ciepłe, ale nie gorące. Rozpuść w nim  żelatynę. Do miski wlej śmietankę, dodaj cukier puder i ubij na puszystą masę. Na koniec, ciągle ubijając, cienką strużką wlej mleko z żelatyną.  

KROK 3: Połowę gofrów ułóż w blaszce lub innym naczyniu. Następnie wyłóż masę śmietanową i przykryj pozostałymi goframi. Włóż do lodówki na min. 2 godziny, aż masa stężeje.  

KROK 4: Rozpuść czekoladę z dodatkiem mleka i posiekaj orzechy. Gofry przekrój po przekątnej, tak, aby powstały trójkąty. Jeden bok każdego z nich zamocz w czekoladzie, a następnie posyp orzechami. 

Gofry z bitą śmietana i orzechami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy