Gofry z bananem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Dodatkowo:

  • 250 ml jogurtu greckiego
  • 3 banany
  • 250 g świeżych malin
  • cukier puder do posypania gofrów
  • miód (opcjonalnie)

Przygotowanie

KROK 1: Do dużej miski wbij jajka, dodaj mleko oraz olej i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj zawartość torebki z ciastem i ponownie wymieszaj.  

KROK 2: Odstaw ciasto na 5 minut. W tym czasie rozgrzej gofrownicę.  

KROK 3: Porcję ciasta wylej na gofrownicę i piecz przez około 3 – 4 minut. Gofry ostudź na kratce.  

KROK 4: Udekoruj kleksem jogurtu greckiego. Dodaj plastry banana oraz maliny. Posyp cukrem pudrem lub polej miodem.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy