Składniki
- 1 opakowanie "Gofry jak z budki" z serii Takie to proste Delecta
- 2 jaja
- 450 ml mleka
- 70 ml oleju
Dodatkowo:
- 250 ml jogurtu greckiego
- 3 banany
- 250 g świeżych malin
- cukier puder do posypania gofrów
- miód (opcjonalnie)
Przygotowanie
KROK 1: Do dużej miski wbij jajka, dodaj mleko oraz olej i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj zawartość torebki z ciastem i ponownie wymieszaj.
KROK 2: Odstaw ciasto na 5 minut. W tym czasie rozgrzej gofrownicę.
KROK 3: Porcję ciasta wylej na gofrownicę i piecz przez około 3 – 4 minut. Gofry ostudź na kratce.
KROK 4: Udekoruj kleksem jogurtu greckiego. Dodaj plastry banana oraz maliny. Posyp cukrem pudrem lub polej miodem.