Galaretki jednorożce - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Można twierdzić, że jednorożce nie istnieją, ale lepiej wywołać uśmiech na twarzach gości, tworząc te jednorożcowe babeczki o agrestowo-winogronowym smaku.

  1. Przygotowujemy silikonowe foremki.
  2. Do naczynia wlewamy 550 ml wody i 200 ml śmietanki. Zagotowujemy.
  3. Do wrzącego płynu wsypujemy galaretki (2 opakowania), cały czas energicznie mieszając do rozpuszczenia – bez zagotowania.
  4. Galaretki rozlewamy do silikonowych miseczek i odstawiamy do ostygnięcia a następie do lodówki na 4 godziny.
  5. Rogi wykonujemy nawijając cienkie wałeczki z masy cukrowej na patyczki do szaszłyków połamanych na odcinki ok. 5 cm.
  6. Kiedy galaretki zastygną, na środek wbijamy róg.
  7. Dekorujemy drażami, robiąc “grzywę” lub “wianek”. Oczy malujemy Fajnym Pisakiem XXL.
  8. Wbijamy pik z ulubionym hasłem.

Te deserki znikną ze stołu bez śladu. Przez lata jednak krążyć będzie wśród bliskich legenda o ich istnieniu.

Galaretki jednorożce - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy