1h 4 porcje Łatwy 1h
Galaretka z ananasem z kremem śmietankowo­-orzechowym

Galaretka z ananasem z kremem śmietankowo­-orzechowym

Składniki

Galaretka:

Krem:

  • 200 g śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka masła orzechowego

Dekoracja:

Jak przygotować galaretkę z ananasem z kremem śmietankowo­-orzechowym?

Galaretka z ananasem? Teraz to możliwe! Propozycja galaretki deserowej z dodatkiem kremu orzechowego to szybka opcja na efektowny deser, który docenią przede wszystkim miłośnicy egzotycznych smakołyków.
  1. Ananasa kroimy w kostkę.
  2. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  3. Rozlewamy do pucharków, a do środka wkładamy ananasa.
  4. Deser odstawiamy do lodówki do stężenia na godzinę.
  5. Śmietanę ubijamy na sztywno.
  6. Dodajemy cukier puder, masło orzechowe i delikatnie miksujemy do połączenia składników.
  7. Krem wykładamy na wierzch każdej z galaretek i posypujemy dowolną posypką.
  8. Wykańczamy galaretkowymi lub czekoladowymi serduszkami.
  9. Dekorujemy ulubionymi pikami.

Ważna informacja dla osób, które nie jedzą mięsa – galaretka nie zawiera żelatyny!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: