Fit sernik z serka wiejskiego z musem truskawkowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Masa serowa:

Mus truskawkowy:

  • 500 g truskawek
  • 3 łyżki erytrytolu / ksylitolu

Przygotowanie

PRZEPIS NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 24 CM

Serek oraz jajka powinny mieć temperaturę pokojową.

KROK 1: Budyń waniliowy rozprowadź w 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj i wlej do niego budyń. Gotuj przez 3 minuty ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Budyń przykryj folią na dotyk i odstaw do ostudzenia.

KROK 2: Do miski przełóż serki wiejskie i zblenduj je na gładką masę. Dodaj jajka, zimny budyń, słodzik oraz sól i wszystko zmiksuj na gładką masę. 

KROK 3: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej masę sernikową. Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C i przez przez ok. 50-60 minut. Upieczony sernik odstaw do ostudzenia, a następnie wstaw na całą noc do lodówki.

KROK 4: Przygotuj mus truskawkowy: zmiksuj pokrojone truskawki z wybranym słodzikiem. Polej musem cały sernik lub jego kawałki tuż przed podaniem.

 

Fit sernik z serka wiejskiego z musem truskawkowym - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy