fbpx
Dżem z czerwonej porzeczki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Dżem z czerwonej porzeczki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1 / 3
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Owoce umyj i obierz z łodyżek. Dodaj Dżemix i wymieszaj, całość zagotuj. 

 

KROK 2: Dodaj cukier i ponownie zagotuj, następnie gotuj przez ok. 2 minuty i zestaw z ognia. Mieszaj, aż zniknie piana. 

 

KROK 3: Gorącym dżemem napełnij słoiki, dokładnie zakręć i ustaw do góry dnem, pozostaw do wystygnięcia. 

Dżem z czerwonej porzeczki - Delektujemy.pl

Dobra rada:

Aby dobrze umyć czerwone porzeczki, umieść je w dużym sitku i płucz pod bieżącą, chłodną wodą, delikatnie potrząsając, by usunąć brud i resztki. Następnie osusz je na papierowych ręcznikach lub w wirówce do sałaty. Aby pozbyć się łodyg, chwyć jedną ręką za szypułkę, a drugą delikatnie zsuń owoce w dół, oddzielając je od łodygi.

Dżem z czerwonej porzeczki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+