Składniki
- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 150 ml oleju
- 100 ml wody
- skórka otarta z cytryny
- 3 duże jajka
- 120 g pokrojonych orzechów laskowych Bakalland
- 120 g pokrojonych rodzynek Bakalland
- 120 g pokrojonych fig Bakalland
Dekoracje:
- 1 opakowanie pestek dyni Bakalland
Przygotowanie
KROK 1: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
KROK 2: Mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, łącząc z jajami, wodą i olejem. Do masy dodajemy bakalie i skórkę cytrynową.
KROK 3: Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką do momentu, gdy nie będzie widać suchej mąki.
KROK 4: Przygotowujemy formę do muffinek wykładając papilotkami. Ciasto wykładamy do papilotek, a wierzch posypujemy pestkami dyni. Całość wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, pieczemy do suchego patyczka.