Krok po kroku: Domowa granita - Delektujemy.pl

Składniki

  • 400 g umytych i obranych truskawek
  • 80 ml ciepłej wody
  • 10 g cukru trzcinowego
  • 1 limonka
Przygotowanie Krok po kroku: Domowa granita - Delektujemy.pl

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 400 g umytych i obranych truskawek, 80 ml ciepłej wody, 10 g cukru trzcinowego, 1 limonkę.

Przygotowanie Krok po kroku: Domowa granita - Delektujemy.pl

KROK 2

Cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Z limonki wyciskamy sok i dodajemy do syropu cukrowego.

Przygotowanie Krok po kroku: Domowa granita - Delektujemy.pl

KROK 3

Syrop z sokiem wlewamy do truskawek.

Przygotowanie Krok po kroku: Domowa granita - Delektujemy.pl

KROK 4

Truskawki miksujemy w mikserze kielichowym i wstawiamy do zamrażarki na 4 godziny. Co godzinę masę mieszamy.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy