Składniki
Deser:- 1 opakowanie budyniu smak śmietankowy Delecta
- 500 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie galaretki smak wiśniowy Delecta
- 500 ml wody
- 1 granat
Przygotowanie
Desery warstwowe to świetne rozwiązanie na przyjęcie - dekorują stół i pysznie smakują.
- Zaczynamy od przygotowania budyniu. Proszek mieszamy w 1 szklance mleka z cukrem, a pozostałe mleko zagotowujemy.
- Do gotującego się mleka dolewamy śmietankowy płyn i mieszamy do zgęstnienia.
- Budyniem napełniamy kryształowe szklanki i odstawiamy do wystudzenia.
- Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Granat obieramy.
- Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, a budyń będzie ciałkiem chłodny - zalewamy go warstwą galaretki i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
- Przed podaniem deser dekorujemy ziarnami granatu i ulubionym pikiem.
Dodatkową zaletą prostych deserów warstwowych jest czas ich przygotowania - kilkanaście minut i gotowe!