Deser królewski z granatem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Deser:Dekoracje:
  • 1 granat

Przygotowanie

Desery warstwowe to świetne rozwiązanie na przyjęcie - dekorują stół i pysznie smakują.

  1. Zaczynamy od przygotowania budyniu. Proszek mieszamy w 1 szklance mleka z cukrem, a pozostałe mleko zagotowujemy.
  2. Do gotującego się mleka dolewamy śmietankowy płyn i mieszamy do zgęstnienia.
  3. Budyniem napełniamy kryształowe szklanki i odstawiamy do wystudzenia.
  4. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Granat obieramy.
  5. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, a budyń będzie ciałkiem chłodny - zalewamy go warstwą galaretki i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
  6. Przed podaniem deser dekorujemy ziarnami granatu i ulubionym pikiem.

Dodatkową zaletą prostych deserów warstwowych jest czas ich przygotowania - kilkanaście minut i gotowe!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy