Ciasto milionera bez pieczenia - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Spód:

  • 250 g ciastek owsianych
  • 150 g roztopionego masła

Nadzienie:

Przygotowanie

KROK 1: Ciasteczka rozdrobnij na piasek w malakserze i wymieszaj z roztopionym masłem. Blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej rozdrobnione ciasteczka i ugnieć np. spodem szklanki, aż uzyskasz zwarty spód. Wstaw do lodówki na 30 minut.

KROK 2: Orzeszki ziemne rozdrobnij w malakserze. Przełóż do miski, dodaj masę kajmakową i miękkie masło i wszystko razem wymieszaj. Masę wyłóż na spód z ciasteczek.

KROK 3: Opakowania polewy czekoladowej włóż do gorącej wody i poczekaj, aż polewa zmięknie. Polewę wylej na ciasto i odstaw na kilka godzin do lodówki.

Ciasto milionera to prawdziwy przysmak dla wielbicieli połączenia kruchego ciasta, karmelu i czekolady. Ciasto milionera bez pieczenia to pomysł na szybki deser. Tym samym osoby, które nie przepadają za korzystaniem z piekarnika, znajdą w nim idealny sposób na przygotowanie wyjątkowego deseru. Dzięki temu przepis na ciasto milionera stał się popularny w wielu domach, będąc idealnym wyborem na różne okazje. Wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości, by poczuć się jak milioner, degustując ten wyjątkowy deser. To ciasto świetnie się sprawdzi na urodzinowym czy świątecznym stole, a także podczas spotkania z przyjaciółmi. Zastygnięta polewa czekoladowa przyjemnie chrupie, a masa krówkowa nadje temu deserowi słodkiego charakteru.  

Ciasto milionera bez pieczenia - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy