fbpx
Ciasto lodowiec - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto lodowiec
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 25 min.

Składniki

Krem Karpatka:

Dodatkowo:

  • 2 opakowania okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki malinowe Delecta
  • 600 ml gorącej wody
  • 350 g świeżych malin

Przygotowanie

KROK 1: W rondlu zagotuj 300 ml mleka. Pozostałe 200 ml mleka wymieszaj z zawartością torebki z kremem Karpatka i wlej do gotującego się mleka. Gotuj na małym ogniu przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając, aż krem zgęstnieje. Przełóż do miski, przykryj folią plastykową i odstaw do ostudzenia.

KROK 2: W misce umieść miękkie masło i zmiksuj. W 3 partiach dodaj krem karpatka i zmiksuj do połączenia. Krem podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj przesiane kakao i ponownie zmiksuj.

KROK 3: Galaretki malinowe rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia.

KROK 4: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie warstwą biszkoptów. Wyłóż jasny krem, kolejną warstwę biszkoptów, następnie krem z kakao. Ułóż maliny i wylej tężejącą galaretkę.

KROK 5: Wstaw do lodówki na całą noc.

Ciasto lodowiec - Delektujemy.pl

Ciasto lodowiec

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Katarzyna

07-09-2024

Ocena:

Super fajny przepis na ciasto

Agnieszka

15-09-2024

Ocena:

Bardzo,bardzo pyszne ciasto.

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+