Ciasto czekoladowe z malinami bez miksera
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
24
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
- 320 g mąki pszennej
- 180 g cukru drobnego
- 1 budyń czekoladowy Delecta
- 25 g kakao
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- 1/3 płaskiej łyżeczki soli
- 230 ml oleju roślinnego
- 250 ml mleka
- 2 małe jajka
- 300 g świeżych malin
Przygotowanie
KROK 1: W misce umieść suche składniki: mąkę, cukier, budyń czekoladowy, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj przy pomocy trzepaczki.
KROK 2: Dodaj olej, mleko i jajka i dokładnie wymieszaj na gładkie ciasto.
KROK 3: Blaszkę o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej ciasto. Na wierzchu ułóż maliny.
KROK 4: Piecz ok. 45 minut w temperaturze 170 stopni C.