Ciasteczka z płatków owsianych - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i sól.

KROK 2: W małej misce roztop masło i pozostaw do ostygnięcia. Gdy masło jest chłodne, dodaj do niego jajko i dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Do suchych składników dodaj mieszankę masła i jajka. Wymieszaj wszystko dokładnie, aż uzyskasz jednolitą masę. Jeśli używasz, dodaj rodzynki lub inne suszone owoce.

KROK 4: Za pomocą łyżki nakładaj ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując małe ciasteczka. Pamiętaj o zostawieniu odstępów między nimi, ponieważ podczas pieczenia ciasteczka mogą się nieco rozpłaszczać.

KROK 5: Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 12-15 minut, aż ciasteczka będą złote. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw je na kilka minut na blaszce, a następnie przenieś na kratkę do ostygnięcia.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy