Cake pops - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:Dekoracja:

Przygotowanie

Cake popsy to słodki przysmak, który zachwyci dzieci. To też dobry sposób na wykorzystanie resztek ciasta i kremu czekoladowego.

  1. Krem czekoladowy mieszamy z mascarpone.
  2. Kawałki pokruszonego ciasta (wykorzystujemy pozostałości po innym wypieku lub pieczemy ciasto czekoladowe duża blacha wg przepisu) dokładnie mieszamy z kremem, tworząc dużą kulę. Chłodzimy 15 minut w zamrażarce.
  3. Po schłodzeniu dzielimy na 10 równych kawałków i formujemy z nich kulki. Chłodzimy w zamrażarce przez 15 minut.
  4. Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  5. Przygotowujemy patyczki, a schłodzone kulki wyjmujemy z zamrażarki.
  6. Końcówkę patyczka zanurzamy w polewie i natychmiast wbijamy w środek kulki, dochodząc do połowy.
  7. Zamaczamy kuleczki w polewie, trzymając za patyczek. Jeszcze płynną polewę dekorujemy posypkami - nakładając je palcami lub zanurzając kuleczkę w posypce.
  8. Odkładamy do zastygnięcia do wysokiej szklanki - cake popsy nie powinny się dotykać.
  9. Chłodzimy w lodowce przez kilka godzin, po czym serwujemy.
  10. Do pojemnika z cake popsami wkładamy pik.

Szybko znikają, na przyjęcie dobrze więc przygotować ich całe wiaderko.

Cake pops - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy