Bułeczki z serka wiejskiego - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 min.

Składniki

  • 200g serka wiejskiego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 200g mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta  
  • szczypta soli
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżka pestek dyni lub sezamu

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść serek wiejski, jajko oraz olej i zblenduj na gładką masę.

KROK 2: Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną, sól oraz pestki - słonecznik, siemię lniane oraz dynię i wymieszaj, a następnie zagnieć ciasto dłońmi. 

KROK 3: Ciasto podziel na 4 części i z każdej uformuj okrągłe bułeczki przy pomocy wilgotnych dłoni. 

KROK 4: Bułeczki umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszcz. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż się zarumienią. Gotowe bułeczki ostudź na kratce.

Bułeczki z serka wiejskiego - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy