fbpx
Bułeczki bao - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Bułeczki bao
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 40

Składniki

  • 200 ml mleka
  • 20 g masła
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 saszetka (30g) drożdży Delecta
  • odrobina oleju

Przygotowanie

KROK 1: Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i podgrzej, aż masło się rozpuści. Zostaw, aby chwilę przestygło.

KROK 2: W misce wymieszaj mąkę, cukier, sól oraz drożdże. Dodaj mleko z masłem i wyrób elastyczne ciasto drożdżowe. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.

KROK 3: Wyrośnięte ciasto chwilę wyrób i rozwałkuj na podsypanym mąką blacie na grubość ok. 0,5 cm. Wycinaj koła o średnicy ok. 12 cm. Każde koło posmaruj z wierzchu olejem, następnie złóż na pół olejem do środka.

KROK 4: Bułeczki układaj na małych kawałkach papieru do pieczenia i wkładaj do koszyczka do gotowania na parze. Gotuj na parze przez 15 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Bułeczki bao - Delektujemy.pl

Bułeczki bao

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+