Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto drożdżowe:

Krem:

  • 150 g zimnego mascarpone
  • 120 ml śmietanki 30 %
  • 1-2 łyżeczek cukru pudru

Frużelina:

  • 150 g malin ( mogą być mrożone)
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki skrobii ziemniaczanej
  • łyżeczka soku z cytryny

Polewa:

  • 100 g czekolady ( deserowa / mleczna)
  • 2 - 3 łyżki mleka
Bułeczki drożdżowe z kremem i frużeliną malinową - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy