fbpx
Autor: delektujemy
Brownie dubajskie - wideo
Udostępnij:
Trudność: 3 / 3
ilość porcji: 8-10
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Na brownie:

  • 2 jajka M
  • 40 g mąki tortowej
  • 100 g masła
  • 100 g gorzkiej / deserowej czekolady
  • 80 g cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego Delecta  
  • 1 łyżeczka gorzkiego kakao

Na warstwę pistacjową:

  • 100 g ciasta kataifi
  • 200 g kremu pistacjowego
  • szczypta soli
  • 70 g masła

Na warstwę czekoladową:

  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki schłodzonego kremu czekoladowego (typu: do smarowania kanapek)

Na polewę:

Przygotowanie

PRZEPIS NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 18 CM

KROK 1: Rozpuść masło z czekoladą i cukrem. Po wystudzeniu dodaj jajko i aromat waniliowy. Na końcu wsyp mąkę i połącz. Przełóż masę do tortownicy z papierem do pieczenia. Piecz Ok 25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. 

KROK 2: Na patelni rozpuść masło. Dodaj ciasto kataifi i smaż na złoty kolor aż będzie chrupiące. Wystudzone połącz z kremem pistacjowym i solą. Wyłóż na wystudzone brownie i wstaw do lodówki. 

KROK 3: Mascarpone zmiksuj z kremem czekoladowym na sztywno. Wyłóż na brownie i ponownie wstaw do lodówki.

KROK 4: Śmietankę podgrzej. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia. Wystudzoną polewę wylej na brownie i posyp Kropelkami.

 

Brownie dubajskie - wideo - Delektujemy.pl

Brownie dubajskie - wideo

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+