fbpx
Biszkopt z kremem jak lody XXL - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biszkopt z kremem jak lody XXL
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 200 g miękkiego masła
  • 200 g mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • różowy barwnik spożywczy

Przygotowanie

KROK 1: Biszkopt przygotuj według przepisu na opakowaniu: jajka, wodę oraz zawartość torebki przełóż do wysokiej miski, następnie dokładnie zmiksuj. Piecz w 180  stopni C przez ok. 35-40 min (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do wystudzenia. 

 

KROK 2: W tym czasie przygotuj krem. W misie miksera umieść masło i cukier puder, ubijaj przez ok. 10-15 min., aż powstanie biała, puszysta masa. Nadal ubijając, wlewaj cienkim strumieniem mleko skondensowane. Z gotowej masy odłóż 1/3, do pozostałej części dodaj barwnik spożywczy wedle uznania, do uzyskania pożądanego koloru. 

 

KROK 3: Wystudzony biszkopt uformuj na kształt ugryzionego loda na patyku, z odciętej części ciasta wykonaj „patyczek”. Całość najpierw dokładnie pokryj różowym kremem, następnie z białego kremu uformuj drip. Udekoruj kolorową posypką i mini piegami. 

Biszkopt z kremem jak lody XXL - Delektujemy.pl

Biszkopt z kremem jak lody XXL

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+