Biszkopt z kremem jak lody XXL - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 200 g miękkiego masła
  • 200 g mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • różowy barwnik spożywczy

Przygotowanie

KROK 1: Biszkopt przygotuj według przepisu na opakowaniu: jajka, wodę oraz zawartość torebki przełóż do wysokiej miski, następnie dokładnie zmiksuj. Piecz w 180  stopni C przez ok. 35-40 min (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do wystudzenia. 

 

KROK 2: W tym czasie przygotuj krem. W misie miksera umieść masło i cukier puder, ubijaj przez ok. 10-15 min., aż powstanie biała, puszysta masa. Nadal ubijając, wlewaj cienkim strumieniem mleko skondensowane. Z gotowej masy odłóż 1/3, do pozostałej części dodaj barwnik spożywczy wedle uznania, do uzyskania pożądanego koloru. 

 

KROK 3: Wystudzony biszkopt uformuj na kształt ugryzionego loda na patyku, z odciętej części ciasta wykonaj „patyczek”. Całość najpierw dokładnie pokryj różowym kremem, następnie z białego kremu uformuj drip. Udekoruj kolorową posypką i mini piegami. 

Biszkopt z kremem jak lody XXL - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy