Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 3 jaja
- 150 oleju
- 100 ml wody
- 250 g serka mascarpone
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- 500 ml śmietanki 36%
- świeża mięta
Przygotowanie
Szybkie babeczki to najlepszy dodatek do kawy, który powstaje bardzo szybko - mniam, będzie pysznie!
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu) i wykładamy blaszkę na babeczki papilotkami.
- Ciasto marchewkowe przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, łącząc suche składniki z jajami, wodą i olejem.
- Przekładamy masę do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
- Rozpuszczamy czekoladę i ubijamy krem: mascarpone łączymy ze śmietanką i dodajemy rozpuszczoną czekoladę.
- Krem nakładamy na babeczki za pomocą szprycy i specjalnych końcówek w kształcie kwiatów.
- Dekorujemy świeżą miętą i ulubionym pikiem.