Babeczki z kwiatkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Krem:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 500 ml śmietanki 36%
Dekoracje:
  • świeża mięta

Przygotowanie

Szybkie babeczki to najlepszy dodatek do kawy, który powstaje bardzo szybko - mniam, będzie pysznie!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu) i wykładamy blaszkę na babeczki papilotkami.
  2. Ciasto marchewkowe przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, łącząc suche składniki z jajami, wodą i olejem.
  3. Przekładamy masę do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
  4. Rozpuszczamy czekoladę i ubijamy krem: mascarpone łączymy ze śmietanką i dodajemy rozpuszczoną czekoladę. 
  5. Krem nakładamy na babeczki za pomocą szprycy i specjalnych końcówek w kształcie kwiatów.
  6. Dekorujemy świeżą miętą i ulubionym pikiem.

 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy