
Babeczki z kremem czekoladowym
Składniki
Składniki:
- 1 opakowanie muffinek Delecta z płatkami czekolady (upieczonych według instrukcji na opakowaniu i całkowicie wystudzonych),
- 150 g gorzkiej czekolady,
- 250 g zimnego mascarpone,
- 2 łyżki gładkiego masła orzechowego,
- 1 łyżka espresso w temp. pokojowej,
- 1–2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie),
- szczypta soli,
- 3–4 łyżki MIX Kropelek Czekoladowych Delecta
Przygotowanie
KROK 1: Czekoladę rozpuść i przestudź do letniej. Mascarpone ubij rózgą na puszysto, dodaj masło orzechowe i sól, krótko ubij.
KROK 2: Mascarpone ubij rózgą na puszysto, dodaj masło orzechowe i sól, krótko ubij.
KROK 3: Cienkim strumieniem wlewaj czekoladę, miksując do uzyskania gładkiego kremu, dodaj espresso i ewentualnie cukier puder, wymieszaj.
KROK 4: Schłódź 10–15 min w lodówce, przełóż do rękawa z ozdobną końcówką i wyciśnij gwiazdki na babeczki.
KROK 5: Udekoruj kropelkami czekoladowymi Delecta i podawaj schłodzone.
Delektujmy się smakiem z Delecta!




