Babeczki czekoladowe na Halloween - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C bez termoobiegu. Wyłóż papierowe foremki do blachy do muffinek.

KROK 2: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj łyżką przez ok. 1 minutę. Ciast rozłóż równo do 12 foremek po ok. 1 łyżkę ciasta.

KROK 3: Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 18-20 minut.

KROK 4: Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę. Wsyp do niej zawartość opakowania z mixem do kremu wymieszaną z cukrem pudrem i ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji. Krem nałóż na babeczki i udekoruj muffinki halloweenową posypką z opakowania.

*Babeczki są dostępne od 26.10 w sklepach sieci Biedronka. 

Babeczki czekoladowe na Halloween - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy