Babeczki czekoladowe na Halloween
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
- 1 opakowanie Babeczki Halloween smak czekoladowy Delecta*
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
- 250 ml śmietanki 30% tłuszczu
- 2 łyżeczki cukru pudru
Przygotowanie
KROK 1: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C bez termoobiegu. Wyłóż papierowe foremki do blachy do muffinek.
KROK 2: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj łyżką przez ok. 1 minutę. Ciast rozłóż równo do 12 foremek po ok. 1 łyżkę ciasta.
KROK 3: Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 18-20 minut.
KROK 4: Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę. Wsyp do niej zawartość opakowania z mixem do kremu wymieszaną z cukrem pudrem i ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji. Krem nałóż na babeczki i udekoruj muffinki halloweenową posypką z opakowania.
*Babeczki są dostępne od 26.10 w sklepach sieci Biedronka.