fbpx
Cofnij
Autor: delektujemy

Zabaglione [przepis krok po kroku]

22.06.2023
Zabaglione [przepis krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy sk艂adniki: 3 偶贸艂tka, sok z 1 cytryny, ziarenka z 1 laski wanilii, 125 ml bia艂ego wina i 100 g cukru.

KROK 2

Cukier i 偶贸艂tka umieszczamy w misce i ubijamy trzepaczk膮, a偶 powstanie puszysta masa. Nast臋pnie dodajemy ziarenka wanilii oraz wino i ubijamy ca艂o艣膰 jeszcze oko艂o minut臋.

KROK 3

W garnku na 艣rednim ogniu gotujemy wod臋, a na garnku umieszczamy misk臋 z kremem. Krem ubijamy energicznie w k膮pieli wodnej, a偶 stanie si臋 puszysty i g臋sty.

KROK 4

Gotowy krem zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i mieszamy, a偶 masa b臋dzie g臋sta i g艂adka.

Zobacz inne wpisy
Zobacz wi臋cej

Chcesz wi臋cej
s艂odkich przepis贸w?

Zapisz si臋 na
nasz newsletter.
WYSY艁AM...

Dzi臋kujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wys艂ana wiadomo艣膰 z potwierdzeniem