fbpx
Cofnij
Autor: delektujemy

Zabaglione [Krok po kroku]

22.06.2023
Zabaglione [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 3 żółtka, sok z 1 cytryny, ziarenka z 1 laski wanilii, 125 ml białego wina i 100 g cukru.

KROK 2

Cukier i żółtka umieszczamy w misce i ubijamy trzepaczką, aż powstanie puszysta masa. Następnie dodajemy ziarenka wanilii oraz wino i ubijamy całość jeszcze około minutę.

KROK 3

W garnku na średnim ogniu gotujemy wodę, a na garnku umieszczamy miskę z kremem. Krem ubijamy energicznie w kąpieli wodnej, aż stanie się puszysty i gęsty.

KROK 4

Gotowy krem zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z cytryny i mieszamy, aż masa będzie gęsta i gładka.

Zobacz inne wpisy
Zobacz więcej

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem