![Siemieniowe sezamki [Krok po kroku]](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/siemieniowe-sezamki-krok-po-kroku-3-scaled.jpg)
Kroki
![](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/siemieniowe-sezamki-krok-po-kroku-3-1-scaled.jpg)
KROK 1
Przygotowujemy składniki: 5 łyżek siemienia lnianego, 2 łyżki miodu, 25 ml wody. Siemię prażymy na suchej patelni uważając, aby się nie przypaliło.
![](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/siemieniowe-sezamki-krok-po-kroku-2-scaled.jpg)
KROK 2
Dodajemy miód i odrobinę wody, cały czas mieszając.
![](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/siemieniowe-sezamki-krok-po-kroku.jpg)
KROK 3
Masę przekładamy na papier do pieczenia lub pergamin i lekko rozwałkowujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC, na około 5-7 minut.
KROK 4
Ostudzony, stwardniały blat kroimy na prostokąty.