Cofnij
Autor: delektujemy

Przecinamy biszkopt [Krok po kroku]

15.06.2023
Przecinamy biszkopt [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy składniki: biszkopt, 10 wykałaczek oraz nitkę. Wykałaczkami zaznaczamy dwie wysokości, na których będziemy przecinać biszkopt.

KROK 2

Ostrym nożem wykonujemy małe nacięcie w poprzek pierwszej warstwy.

KROK 3

Z nitki robimy wokół biszkoptu obręcz i w miejscu nacięcia nożem zaczynamy przecinać biszkopt na pierwszym poziomie.

KROK 4

Zabieg powtarzamy z drugim poziomem, aby finalnie uzyskać 3 równej wysokości blaty.

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy