Cofnij
Autor: delektujemy

Piernikowa dekoracja na stół [DIY]

15.06.2023
Piernikowa dekoracja na stół [DIY]

Aby efektownie przyozdobić świąteczny stół, wystarczy przygotować:

Zaczynamy od przygotowania podstawy, w której umieścimy pierniczki. W tym celu florystyczną gąbkę owijamy dwoma kolorami wstążek. Kiedy podstawa jest gotowa, zabieramy się za przygotowania pierniczków według przepisu na opakowaniu. Przed upieczeniem w dół każdego z pierniczków wbijamy patyczek do szaszłyków i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC (bez termoobiegu) na 10-12 minut. Pierniczki odstawiamy do ostudzenia.

Opakowania z polewami umieszczamy w misce i zalewamy wrzątkiem, a gdy będą miękkie, odcinamy górną część opakowań na wysokości 4/5 torebki. Pierniczek na patyku moczymy do połowy w polewie, dekorujemy wybranymi posypkami, odkładamy do stężenia i wbijamy w przygotowany wcześniej świąteczny okrąg z gąbki florystycznej owinięty satynową wstążką. Kiedy wszystkie pierniczki umieścimy w okręgu dekorację odstawiamy na stół i… czekamy kto poczęstuje się jako pierwszy 🙂

 

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy