![Bakaliowa przekąska [Krok po kroku]](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/bakaliowa-przekaska-krok-po-kroku-3.jpg)
Kroki

KROK 1
Przygotowujemy składniki: 1 opakowanie orzechów laskowych Bakalland, płatków migdałowych Bakalland, białko 1 jaja, 3 łyżki cukru trzcinowego, opakowanie cukru cynamonowego Delecta, 1/3 łyżeczki soli, 255 g stopionego masła.

KROK 2
Białko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli i cukru trzcinowego. Do piany dodajemy cukier cynamonowy, orzechy, płatki migdałowe oraz stopione masło.

KROK 3
Masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 150 stopni (bez termoobiegu) przez 45 minut (co 15 minut mieszając).

KROK 4
Odstawiamy do wystudzenia i chrupiemy.