Składniki
- 1 opakowanie „Ciasta kruchego” Delecta
- 1 jajko
- 100 g zimnego masła
- 200 – 300 g dżemu malinowego
Przygotowanie
KROK 1: Zawartość opakowania z ciastem przełóż do miski, dodaj jajko oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Ręcznie lub z pomocą miksera zagnieć gładkie ciasto. Owiń folią i włóż do lodówki na 30 minut.
KROK 2: Schłodzone ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z pomocą foremki wytnij kształty ciastek – połowa będzie służyć za podstawę, druga połowa z wyciętymi oczami i ustami dyni – za wierzch ciastek. Piecz w w 180 ° C przez 15-17 minut – do zrumienienia. Wystudź.
KROK 3: Na każde z ciastek bez otworów nakładaj warstwę dżemu, a następnie przykrywaj ciastkami z wyciętymi otworami.