Składniki
- 250 g malin
- 200 g jogurtu greckiego
- 100 g mascarpone
- 50 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Delecta
- kilka listków mięty do dekoracji
Przygotowanie
KROK 1: W misce wymieszaj jogurt grecki z mascarpone, cukrem pudrem oraz ekstraktem waniliowym, aż masa będzie gładka i jednolita.
KROK 2: Maliny podziel na dwie części. Jedną część malin zmiksuj na gładki sos, a drugą odłóż na później do dekoracji.
KROK 3: Przygotuj szklanki lub słoiczki do deseru. Na dno każdej z nich wlej cienką warstwę malinowego sosu.
KROK 4: Na warstwę malinową wyłóż warstwę przygotowanego kremu z jogurtu greckiego i mascarpone. Powtórz warstwy, aż do wyczerpania składników, kończąc na warstwie kremu.
KROK 5: Na wierzchu deseru ułóż pozostałe maliny oraz udekoruj listkami mięty. Schłodź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.