Biszkopt z kremem jak lody XXL
Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie Biszkopt Delecta
- 4 jajka
- 30 ml wody
Krem:
- 200 g miękkiego masła
- 200 g mleka skondensowanego niesłodzonego
- 2 łyżki cukru pudru
- różowy barwnik spożywczy
Przygotowanie
KROK 1: Biszkopt przygotuj według przepisu na opakowaniu: jajka, wodę oraz zawartość torebki przełóż do wysokiej miski, następnie dokładnie zmiksuj. Piecz w 180 stopni C przez ok. 35-40 min (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do wystudzenia.
KROK 2: W tym czasie przygotuj krem. W misie miksera umieść masło i cukier puder, ubijaj przez ok. 10-15 min., aż powstanie biała, puszysta masa. Nadal ubijając, wlewaj cienkim strumieniem mleko skondensowane. Z gotowej masy odłóż 1/3, do pozostałej części dodaj barwnik spożywczy wedle uznania, do uzyskania pożądanego koloru.
KROK 3: Wystudzony biszkopt uformuj na kształt ugryzionego loda na patyku, z odciętej części ciasta wykonaj „patyczek”. Całość najpierw dokładnie pokryj różowym kremem, następnie z białego kremu uformuj drip. Udekoruj kolorową posypką i mini piegami.