Składniki
Babeczki:
- 1 opakowanie babeczek czekoladowych Delectaa
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 250 g masła
- 500 g cukru pudru
- 2-3 łyżki mleka
- barwniki spożywcze: różowy, niebieski, fioletowy
Przygotowanie
KROK 1: Przygotowanie babeczek
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Do miski wbij jaja, dodaj mleko i olej, a następnie wsyp zawartość opakowania z mieszanką babeczek czekoladowych. Wymieszaj łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto do foremek na babeczki i piecz przez 17-18 minut. Po upieczeniu, odstaw do ostygnięcia.
KROK 2: Przygotowanie kremu
Ubij masło na puszystą masę. Dodaj stopniowo cukier puder i 2-3 łyżki mleka, ubijaj do uzyskania gładkiego kremu.
KROK 3: Barwienie kremu
Podziel krem na trzy części. Do jednej dodaj różowy barwnik, do drugiej niebieski, a do trzeciej fioletowy. Delikatnie wymieszaj, aby uzyskać jednolite kolory.
KROK 4: Tworzenie efektu ombre
Na kawałku folii spożywczej rozłóż trzy pasy kremu wzdłuż: różowy, niebieski i fioletowy. Zwiń folię, tworząc kształt tuby, i umieść w rękawie cukierniczym z końcówką w kształcie gwiazdki.
KROK 5: Dekorowanie babeczek
Wyciśnij krem na ostudzone babeczki, tworząc efekt ombre. Możesz dodać jadalne ozdoby w kształcie jednorożców lub posypkę.