Kompot z truskawkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 1l
Czas przygotowania: 25 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Dokładnie umyj truskawki, usuń szypułki i przekrój większe owoce na pół.

KROK 2: W dużym garnku zagotuj wodę z cukrem i cukrem waniliowym Delecta. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.

KROK 3: Do gotującej się wody dodaj przygotowane truskawki. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.

KROK 4: W międzyczasie sparz cytrynę, osusz, a następnie zetrzyj z niej skórkę na drobnej tarce. Wyciśnij sok z cytryny.

KROK 5: Dodaj sok i skórkę z cytryny do gotującego się kompotu, wymieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy