PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE

Deser z budyniem i pistacjami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Masa budyniowa:

Masa pistacjowa:

Przygotowanie

KROK 1: Budyń ugotuj zgodnie z opakowaniem w 500 ml mleka. Studź najlepiej całą noc w lodówce. Masło ucieraj z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodaj po łyżce zimnego budyniu.

KROK 2: Pistacje obierz z łupin. Przełóż do misy blendera, dodaj wodę oraz cukier. Blenduj na gładką masę około 10 minut. Kolejno dodaj mascarpone i zmiksuj.

KROK 3: Maliny rozgnieć z cukrem.

KROK 4: Na spód szklanek dodaj rozgniecione herbatniki, masę budyniową, mus malinowy, krem pistacjowy, świeże maliny, pokruszone pistacje oraz jajka czekoladowe.

Deser z budyniem i pistacjami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy