PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT
Mini serniczki z truskawkami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
2
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
- 250 g twarogu mielonego
- 2 jajka
- 1 łyżka Wanilobudyniu o smaku ciasteczkowym Delecta
- 3 łyżki cukru ( wg. uznania)
- ekstrakt waniliowy Delecta
- 150 g truskawek (mogą być mrożone)
- 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Delecta
- 2 łyżki pokruszonych ciasteczek czekoladowy
Przygotowanie
KROK 1: Rozmroź truskawki. Ok 50 g rozgnieć widelcem. Resztę zblenduj i zagotuj. Zdejmij je z palnika i wsyp galaretkę - wystudź i wstaw na chwilę do lodówki.
KROK 2: Ciasteczka wsyp do kokilek żaroodpornych.
KROK 3: Twaróg, jajka, cukier, budyń, olejek i rozgniecione truskawki krótko zmiksuj. Przelej masę serową do kokilek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopniu po czym od razu zmniejsz temp. do 120 i piecz Ok 20- 25 minut.
KROK 4: Na wystudzone serniczki wylej mus truskawkowy i udekoruj świeżymi truskawkami.