Czekoladowe babeczki na walentynki
Składniki
- 1 opakowanie mieszanki na babeczki czekoladowe Delecta
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 200 ml śmietany kremówki 36%
- 2 łyżki cukru pudru
- kilka kropli różowego barwnika spożywczego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Delecta
Dekoracja:
- posypka Pastelowe Marzenie Delecta
Przygotowanie
KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu). Wyłóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy do muffinek.
KROK 2: Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i wymieszaj łyżką do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
KROK 3: Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (ok. 2 łyżki ciasta na foremkę) i posyp kroplami czekolady zawartymi w opakowaniu.
KROK 4: Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-18 min.
KROK 5: Przygotuj różowy krem. Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym do uzyskania sztywnych szczytów. Następnie delikatnie wmieszaj barwnik spożywczy, aby uzyskać pożądany odcień różu. Udekoruj ostudzone babeczki przygotowanym różowym kremem, używając rękawa cukierniczego z końcówką do dekoracji. Babeczki możesz posypać również posypką Pastelowe marzenie.