fbpx
Czekoladowe babeczki na walentynki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Czekoladowe babeczki na walentynki
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Krem:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu). Wyłóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy do muffinek.

KROK 2: Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i wymieszaj łyżką do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).

KROK 3: Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (ok. 2 łyżki ciasta na foremkę) i posyp kroplami czekolady zawartymi w opakowaniu.

KROK 4: Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-18 min.

KROK 5: Przygotuj różowy krem. Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym do uzyskania sztywnych szczytów. Następnie delikatnie wmieszaj barwnik spożywczy, aby uzyskać pożądany odcień różu. Udekoruj ostudzone babeczki przygotowanym różowym kremem, używając rękawa cukierniczego z końcówką do dekoracji. Babeczki możesz posypać również posypką Pastelowe marzenie. 

Czekoladowe babeczki na walentynki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+