Ciasto bananowe z czekoladą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Keksówkę o wymiarach około 20x10 cm wysmaruj olejem i wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W misce rozgnieć banany na gładką masę. Dodaj jajka, olej i ekstrakt waniliowy, mieszając do połączenia składników.

KROK 3: W osobnej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając, aż składniki się połączą. Na końcu delikatnie wmieszaj posiekaną czekoladę.

KROK 4: Przelej ciasto do przygotowanej formy. Wyrównaj wierzch szpatułką.

KROK 5: Piecz ciasto przez około 50-60 minut, aż patyczek wbity w środek wyjdzie suchy. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przed pokrojeniem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy