Składniki
Babeczki:
- 1 opakowanie Babeczki smak czekoladowy Delecta
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 300 g serka kremowego
- 250 g masła, w temperaturze pokojowej
- 200 g cukru pudru
- różowy barwnik spożywczy
- Dekorada Delecta Posypka smak owocowy
Przygotowanie
KROK 1: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C bez termoobiegu. Wyłóż papierowe foremki do blachy do muffinek.
KROK 2: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj łyżką przez ok. 1 minutę. Dodaj krople czekolady dołączone do opakowania z babeczkami i jeszcze raz wymieszaj.
KROK 3: Ciasto rozłóż równo do 12 foremek po ok. 2 łyżki ciasta. Posyp kroplami czekolady.
KROK 4: Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-18 minut.
KROK 5: Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj serek kremowy, ciągle ucierając. Na końcu dodaj barwnik i zmiksuj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki. Posyp posypką owocową.