Deser z chia i mango - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

  • 250 ml mleka krowiego lub roślinnego (np. kokosowego)
  • 3 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki miodu (opcjonalnie)
  • 1 duże dojrzałe mango
  • garść granoli czekoladowej Bakalland

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj mleko, nasiona chia i opcjonalnie miód. Odstaw do lodówki na kilka godzin, na najlepiej na całą noc, aby chia mogła napęcznieć.

KROK 2: Mango obierz, miąższ odkrój od pestki i zmiksuj blenderem na gładki mus.

KROK 3: Mus z mango nałóż do dwóch szklanek. Następnie rozłóż pudding z chia. Wierzch posyp granolą czekoladową.

Deser z chia i mango - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy