Składniki
- 1 opakowanie suszonych daktyli
- 50 g białego twarogu
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżka skórki pomarańczowej
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka miodu
Krok 1
Przygotowujemy składniki: 1 opakowanie suszonych daktyli, 50 g białego twarogu, 1 łyżkę mleka, 1 łyżkę skórki pomarańczowej, 1 łyżkę orzechów włoskich, 1 łyżkę miodu.
Krok 2
Ser miksujemy z mlekiem na gładki twarożek. Skórkę pomarańczową siekamy bardzo drobno. Orzechy prażymy i rozdrabniamy w moździerzu. Twaróg mieszamy z miodem i bakaliami.
Krok 3
Masę przekładamy do szprycy z dużym otworem i nadziewamy przecięte z jednej strony daktyle.
Krok 4
Daktyle podajemy jako słodką przekąskę do herbaty zamiast ciastek.